Ikväll....

...så kommer hösten på riktigt har jag hört! En riktig jäkla höststorm är i antågande, regn och rusk!
Mysigt va? Äntligen får man kura framför brasan, äntligen känns det vettigt att ta en bastu.
Hörde från kollegor i Göteborg att där hade det i alla fall börjat regna nu, så det är nog på gång.
Jag väntar med spänning! Vi hörs!

Kommer ni ihåg de här snygga tjejerna?

Kommer ni ihåg de här snygga tjejerna?


Jag vet vad han heter...

...jag forskade lite och hittade denna sida:
http://www.dubbningshemsidan.com.ru/credits/superted/
och konstaterade rätt snabbt att kompisen måste vara den som heter Pricky. Nu undrar man ju genast vem sjutton Bullen var? Han lär i alla fal ha haft samma röst som Pricky.
Kan ni tänka er Pricky med Bert-Åke Vargs röst? Jag kan säga att det fungerar så där i mitt huvud.


Här är han, någon som minns vad han heter?

Här är han, någon som minns vad han heter?


Blir det aldrig höst?

Jag undrar när hösten ska komma egentligen. Susanne sa att den var en hel månad försenad, men det kan man ju inte veta ännu, det kanske dröjer ytterligare en månad innan den kommer, eller så blir det vinter direkt, det har ju hänt förut.
Egentligen har jag ingenting emot att det inte är kallare än 12 plusgrader, det är bara det att det är så himla svårt att klä sig, sommarkläderna känns helfel och vinterkläderna är ju ännu så länge alldeles för varma, och några speciella höstkläder äger jag inte, gör ni det?
Det blev i alla fall koloniområdespromenad i söndags, inte så lång dock för det började regna, men det var trevligt. Jag är inte helt klar med det området så det blir nog fler besök där!

Jag bakade i söndags också! Det händer inte ofta, när jag berättade det på jobbet sa en kollega "ska du verkligen jobba när du är sjuk". Jag har nämligen haft åtminstone en diskussion med arbetskamraterna om hur tråkigt jag tycker det är att baka, och att jag inte förstår vitsen med att ha en massa fikabröd hemma. Det var ingen hög nivå på min bakning, det blev cocostoppar (plättlätt) och arraksbollar, det är väl till och med gränsfall om man kan säga att man bakar arraksbollar, man rör ju bara ihop en smet och rullar bollar. Gott blev det i alla fall, och för all del, ganska trevligt att ha de där kakburkarna i kylen.

Nu ska jag leta efter Superteds kompis!

Adjö så länge!

Söndagslunk

Först och främst ska jag avslöja vem den lilla tuffa björnen är, Irre har redan klurat ut det, killen på bilden är förstås SUPERTED! Och det stämmer att han hade en gul kompis som såg ut lite som en banan! Ska försöka hitta en bild på honom också!

Så var helgen snart slut, men ännu är större delen av söndagen kvar, det är bra!
Vi får väl se om det  blir en promenad i något koloniområde idag eller om det blir något annat skoj!
Det har inte blivit så mycket promenerande i helgen så det skulle nog behövas för stegräknaren, men vi får se, det är inte världens roligaste väder.

En sak som är helt säker är i alla fall att idag ska jag laga till de där rödbetorna som legat och väntat i kylen i snart tre veckor!

Vi hörs!

Någon som kommer ihåg den här killen?

supernissen


En grå men bra dag

Godmorgon!

Det blev inget kvällsinlägg igår, jag var alldeles för upptagen med att vara pigg. Alltså det är rätt jobbigt att ha det så här, som en död sill på morgonen och pigg som en mört på kvällarna.
Klockan tio igår drog jag igång tvättmaskinen och började vika och pyssla inne i tvättstugan. Klockan elva tog jag hand om all disk i köket och vid halv tolv gick jag ut med hunden. Sen gick jag och lade mig, men jag låg och läste en stund innan jag somnade.
Ändå var jag rätt snäll i morse, blev bara lite irriterad på Elias för att han satt i soffan i en kvart och bara glodde och precis när vi skulle gå kom han på att han behövde ett skärp och att han hade gympa!

Gårdagens middag bestod av fondue! Rackarns vad smarrigt! Ibland har man tur, då har någon annan tänkt ut vad det ska bli till middag, det är bra!

Vi hörs lite senare!


Snart hemgång!

Nu börjar klockan närma sig fyra och det är inte allt för lång tid kvar tills man får bege sig hemåt. Och jag är som jag lovade väldigt trevlig och glad! 
Jag frågade Susanne förut vad det skulle bli till middag hemma hos henne, i vanlig ordning, Mats mittemot fnissade som vanligt, men hon var helt nollställd, hon hade ingen aning, mycket ovanligt.
Men precis när hon skulle gå hem lyckades jag få ur henne: "Kycklingklubbor och pomfritt, det blir det".
Vi åt ju kyckling igår så det var ju inget jag blev direkt inspirerad av...
Men jag kommer nog på något, jag ska åka tunnelbana hem så jag har gott om tid på mig att fundera ut något.
Nu ska jag sortera lite papper här i en halvtimme ca sen ska jag ge mig av, kanske vi hörs lite senare, bara för att ni ska få uppleva mig när jag är som allra trevligast!

Nu börjar jag bli snäll...

Sisådär! Nu har jag varit och tränat, aerobic, fem glada själar var där idag, och ätit lunch i form av en pastasallad i folielåda. Så nu börjar jag bli riktigt trevlig faktiskt.

Funderar på middagsmaten till ikväll...ska snart fråga min kollega vad hon ska laga. Vi brukar alltid dryfta detta ämne, och då brukar kollegan mittemot, man, 50+, ensamstående, inga barn, inget liv....nej nu överdrev jag, förlåt mig Mats! Hur som helst, när jag och Susanne som sitter på ena sidan skärmväggen dryftar detta så brukar alltid Mats, som sitter på andra sidan, börja fnissa. Han är sån som äter filmjölk till middag, så han förstår inte alls det där med middagsplanering.
Vi mobbar honom för det där med filmjölken...

Morgon igen...

Ja jag erkänner, mornar är inte min bästa tid på dagen, jag känner nu när jag börjar vakna till att jag kanske inte var världens trevligaste sambo, låtsasmamma, matte i morse, förlåt alla berörda parter, men jag kan inte rå för det, jag försökte i alla fall låta snäll när jag väckte barnen! Men ju mer som går av dagen desto gladare och trevligare blir jag, så om inget går rejält på tok så är jag oerhört trevlig framåt kvällskvisten, om det nu kan vara någon tröst.
Jag ska ta tag i mina pepparkaksbestyr här på jobbet, ja den nitlotten föll på mig i år, jag börjar redan hata pepparkakor!
Vi hörs!

Nu är jag här

Hej!
Från och med nu så bloggas det.

RSS 2.0