YES!

Det gick att korrigera! Fantastiskt! Det borde jag i och för sig ha vetat eftersom jag gjort det förut, men i stundens hetta glömde jag bort det. Nu är det fixat och fint och jag känner mig som en bättre människa!

Tjillevippen!

PS. Minns ni förresten att de kallade löss för pippor i Madicken-filmen? Jag blev påmind om det härom dagen och det kändes lite märkligt....

Stavfel...

Jag VET att värk (sådan som gör ont) stavas med Ä, ändå har jag skrivit det med E två gånger i förra inlägget, hur dålig får man bli egentligen? Fy mig!
Jag vill inte framstå som en som inte kan stava, jag tycker inte alls att det är skitsamma, det är fasen viktigt! Sådana här saker gör mig upprörd, hur kunde jag stava så fel???

Jag ber om ursäkt till mig själv, det ska ALDRIG hända igen, jag lovar!

Nu ska jag försöka smälta det här och eventuellt försöka lista ut om det går att korrigera, ajöken så länge!

TräningsvÄrk?

Halli hallå!

Då var man på gång, då var man laddad och klar för att börja träna som aldrig förr, vilket sorgligt nog är helt sant, jag har aldrig tränat så mycket som jag gör nu och det av den enkla anledningen att jag inte behövt det förut. Det händer verkligen tråkiga saker med fysiken efter tretti, så ni som inte ännu passerat denna tragiska (rent fysiskt alltså) åldergräns, passa på nu så kanske ni slipper tokträna sedan! Hetaste tipset från mig till er, varsågod, bara att ta!

Mötet med PT:n gick väldigt bra för övrigt, han var snäll och duktig och bra på alla sätt. Och när jag beklagade mig över hur fruktansvärt jobbig magmaskinen var och sa att jag definitivt inte var redo för tyngre vikt än 5 kg ännu sa han så här: "Du ska inte ha tyngre, för du vill väl inte ha en stor mage?" Och då slog det mig att ju tyngre vikter man har desto större muskler får man! Detta faktum är förmodligen redan allmänkänt men jag är ju nybörjare och har aldrig tänkt på att det är så det funkar, jag har liksom trott att man lyfter så tungt man kan, att de som lyfter jättetungt helt enkelt gör det för att de orkar.

Ikväll är det dags igen och jag ser fram emot det, det är så skönt att få det gjort, man känner sig så duktig, ikväll är det ben och armar som gäller, vilket betyder att jag slipper sit-ups på boll, som visserligen är sköna men jag och bollen är ännu inte riktigt du med varandra, och även den omtalade magmaskinen, hurra!

Fridens liljor!

Ps. Nej, ingen träningsverk TRÄNINGSVÄRK, skönt! Ds.

Nu är vi på gång...

Hej och hå!

Tänkte bara titta in som snabbast och informera intresserade för att nu har det minsann inhandlats årskort på det lokala gymmet, ett mycket trevligt sådant för övrigt! Nytt och fräsht och lagom med folk!
Jag och maken har redan varit där två gånger och tränat oss svettiga och möra och känt oss väldigt nöjda efteråt! Till sällskap har vi även haft vår goda granne, och det är bra! För om jag eller maken skulle falla för varandras grupptryck och känna att det kanske skulle vara skönt att inte träna en dag, då står grannen där och hoppar och mer eller mindre tvingar med oss, mycket bra!
Planen är att träna tisdag, torsdag och söndag, i morgon ska vi träffa en PT (hipp förkortning för personlig tränare) som ska tala om för oss hur man använder alla maskiner samt hjälpa oss att knåpa ihop ett tränings-schema. Hittills har vi kört lite på måfå, vi har ju båda gått på gym förut så vissa maskiner känner man ju igen men ingen av oss har haft möte med en PT så det är ju möjligt att man helt missat poängen med vissa maskiner, det återstår att se, jag berättar mer senare i veckan!
Jag har i alla fall hittat en favorit, roddmaskinen! En sån ultra-tränings-apparat! Jag skulle kunna sitta och ro hur länge som helst! Dessutom har jag hört att det är riktigt bra för h e l a kroppen att ro, det är hur smidigt och bra som helst, att träna hela kroppen på en gång det känns effektivt, det är min grej!

Nu måste jag jobba vidare, hörs senare i veckan med utförlig rapport efter mötet med PT:n

Tjipp!


Löften

Hej hej och välkommen 2009!

I år ska jag satsa på min kropp, jag ska börja träna regelbundet och äta nyttigare, jag har sagt det förr men den här gången är det verkligen allvar! Jag är inte klar med under vilja former träningen ska ske men jag skulle vilja införskaffa någon form av klippkort eller liknande på något gym eller simhall, jag har inget emot att träna hemma, men det blir för lätt att göra något annat istället när man är hemma. Också ska jag ha bestämda träningsdagar. Jag återkommer om detta när jag har en fullständig plan!

Häromdagen hörde jag ett radioprogram som handlade om miljötänkande, jag försöker handla miljövänligt i den mån det är möjligt, jag åker till returstationen med tidningar och tomglas men skulle hemskt gärna vilja ha en kompost.
Det de fokuserade mest på i radioprogrammer var tvätt. I dagens moderna samhälle tvättar vi tydligen helt sjukt mycket, ibland helt i onödan, jag funderade på det ett tag och höll med, kläder och lakan och  handdukar som inte är smutsiga behöver kanske inte alltid tvättas, det kanske räcker med att vädra dem lite? Jag ska tänka på det i fortsättninge också och analysera varenda plagg noga innan det åker in i tvättmaskinen.
Men så var det en kvinna som sa en sak som jag inte begriper riktigt. Hon sa att man absolut inte ska använda sköljmedel, det är i stort sett det mest miljöfarliga man kan hålla på med!
Men, rätta mig om jag har fel, använder inte nästan alla människor sköljmedel? Har inte sköljmedel funnits och använts av de flesta i åtminstone 30 år? Borde produkten inte ha utvecklats under den tiden? Till något som inte är så fasansfullt miljöfarligt? Borde det inte finnas någon produkt som är helt okej för miljön åtminstone?
Ja jag blev besviken när jag hörde det här och tänkte att va fan, ska man behöva offra allt som är bra nu eller? Sen tänkte jag att jag kanske skulle testa utan sköljmedel, men jag tror inte jag skulle klara det, jag vet hur stela och konstiga kläderna kommer bli. Så jag har gjort en liten deal med mig själv, jag får ju alltid så dåligt samvete när jag kommer på mig själv med att vara en miljöbov så jag måste deala lite för att må bra, till handukar och lakan ska jag inte använda sköljmedel, till kläder ska jag använda så lite som möjligt.

Så man kan säga att jag två rejäla nyårslöften att ta tag i detta år:

- Börja träna regelbundet och äta nyttigare
- Tänka mer på miljön dvs: 
              - Använda så lite sköljmedel som möjligt
              - Skaffa en kompost
              - Analysera tvätten noga innan den åker in i maskinen

Det kan ju verka futtigt men man måste ju börja någonstans, och jag börjar med det här, jag är laddad för 2009.

Tjingeling!

RSS 2.0