Angående drömjobb

Nu är jag tillbaka, redan, ibland går det fortare än man tänkt sig. Kände bara för att droppa några sköna citat om drömjobb som kanske kan vara tänkvärda.

" Det finns inte bara ett drömjobb, det finns flera stycken."


"Ett drömjobb kan ju knappast vara ett drömjobb om man inte får det."


"Ibland kanske vägen till drömjobbet är lite längre än man tror, men om man ser vägen framför sig hela tiden så hittar man rätt ändå."


"Man bör kanske fundera på vad som definerar ett drömjobb, lite oftare än man gör"


Ja jag tror att det räcker så för idag, hej så länge!


Plötsligt händer det!

Med tanke på rubriken så kanske folk tror att jag äntligen fått ett jobb, men så är icke fallet, däremot har jag blivit kallad till intervju för en utbildning jag sökt till, det känns minst lika bra måste jag säga. Det händer något liksom, någon ringer och vill träffa mig, någon som tycker att jag verkar bra, ÄNTLIGEN!

I måndags hade vi vårkonsert med kören, det gick väldigt bra måste jag säga, speciellt hela grejen med att ta sig in på scenen som annars brukar vara så råddig, det kändes som att vi fått rutin på den grejen. Personligen kände jag mig lite snålt påläst på texterna men det gick bra ändå, man har ju stöd från mer än 800 andra korister så man kommer lätt in på rätt spår igen om man kommer av sig.
Det var några riktigt svårsjungna låtar på repertoaren också och det var kul att ha den utmaningen, och det gick bra att sjunga dem också. På det stora hela var det en lika skön kick som alltid, extra kul var det naturligtvis att Magnus Carlsson var med som gästartist och att vi fick sjunga hans låt "Se mig" och den gamla gospeldängan "Happy day" ihop med honom, det lät riktigt bra!

På vägen hem från konserten satt jag som i ett fantastiskt glädjerus på tunnelbanan och tänkte, annars brukar jag läsa en bok när jag åker kommunalt men jag kunde inte det då, jag var alldeles för adrenalin-stinn, men när jag satt där och tänkte så kom jag på en grej som man nästan aldrig hör nu för tiden, ett bortglömt ljud typ. Kommer ni ihåg förr i tiden när man ringde till någon, och kanske slog fel nummer eller så kanske personen man ringde hade sagt upp sitt abonnemang, då hörde man detta: "Numret har ingen abonnent, var god tag 90120 för besked" också lite tut därefter, kommer ni ihåg det? Jag tog aldrig 90120 så jag fick aldrig något besked, undrar vad som hände när man ringde det numret? Kom man till televerkets växel? Eller var det någon sorts forntida talsvarsvariant? Någon som vet? Var det någon som någonsin "tog 90120" och fick besked?

En annan sak som jag tänkte ut när jag satt där och åkte var en ny spelidé, jag tar inte risken att berätta om idén här, någon kan ju sno den, haha, som att det är mängder av människor som dagligen är här inne och läser! Men i alla fall, min far har lärt mig att aldrig röja en god idé, inte ens för din bästa vän, man vet aldrig vad folk kan ta sig till.

Det är en ny typ av kunskapsspel i alla fall och jag ska se om det går att utveckla det till något bra. Jag tror det!

Min nuvarande man, dåvarande sambo, och jag hittade ju på ett spel för massa år sedan, kanske 8, 9 år sedan, som gick ut på att testa hur väl man känner sin partner, vi gjorde aldrig klart det men testade det på några vänner. Några år senare kom det ju ett spel som hette "Lika par leka bäst" som gick ut på nästan exakt samma grej som vårat spel.
Så den här idén ska jag behålla för mig själv tills vidare!

Idag ska jag städa, det är tråkigt men viktigt, jag började lite igår men kom inte så långt, idag ska jag städa heeeeela dagen, tills jag är färdig i alla fall, det skulle ju vara kul om jag blev klar på två timmar men det är inte troligt. Jag har egentligen inget emot att städa, att dammsuga och göra rent, bädda, diska och svabba, det är helt okej, det tråkigaste är ju allt plock man måste göra först och vi har så sjukt mycket saker, vi skulle verkligen behöva rensa.
Om det hinns med idag ska jag rensa på ett ställe, det är en stackars sekretär som står i hallen, den används som allmänt skrotupplag för tillfället, det är förvisso rätt praktiskt att ha ett sånt ställe där man bara kan langa in massa småplock som man inte vet vad man ska göra av för tillfället, men man skulle ju också kunna ha det lite mer organiserat där inne och veta vad som finns där, det skulle vara mycket trevligare. Jag har dessutom tänkt att själv göra anspråk på utrymmet i sekretären, tänkte ha mina viktiga papper där, vi får se hur det blir med den saken, just nu känner jag mig rätt taggad att ta tag i den biten, kanske ska jag börja med det och få det gjort, kanske blir jag ännu mer taggad efter det att göra fint i resten av huset?
Nej jag ska börja med att slänga skräp, återvinna menar jag såklart, frågan är om jag ska åka till den stora återvinningsstationen och få med precis allt eller om jag ska nöja med att ta det värsta, jag får med nästan allt då utom en säck med trasiga kläder....hmmm....svårt val, ordentligt eller halvmessyr?

Jag ska ta en sväng med hundarna och fundera på det!

Fridens så länge, jag hör av mig senare för jag kom på en till sak jag måste skriva om! Tjipp tjipp!


RSS 2.0