Working girl...

Ja då har man börjat jobba igen då, skönt. Det började bli lite jobbigt att gå hemma och hitta på konstiga arbetsuppgifter åt sig själv :-)
Innan jag började jobba så gjorde jag faktiskt ytterligare en rätt knäpp grej, för mig är den inte det minsta underlig men jag kan tänka mig att andra kanske höjer aningen på ögonbrynen. Men den här grejen är jag stolt över!
Jag åkte till min goda vän, Irre, och lärde henne laga kalops!
Hon hade hela frysen full att grytbitar som hon inte visste vad hon skulle göra med och då tipsade jag om kalops, och erbjöd mig att komma över och instruera. Det var en väldigt lyckad matlagningskurs, grytan blev kanongod och Irre konstaterade glatt när vi satt och provåt den till lunch att "det här var nog det enklaste jag lagat någonson". Ser man på, långkok är inte så svårt som folk tycks tro, testa själv vettja!

Men numer har jag alltså fulltecknat schema dagarna i ända, och jag trivs bra, det är inte drömjobbet men det är någonting och känslan av att vara till hjälp för andra människor är en riktig kick. Det är viktigt att känna att man behövs.

Jaha, då var våren i antågande! Härligt med solljus, det har varit väldigt mörkt ett tag nu så det behövs verkligen!

I tisdags klippte jag ner granen, alltså utomhusjulgranen som stått på verandan och lyst upp tillvaron hela vintern.
Jag hade den stora förmånen att vara ledig i tisdags, det var ju som ni säkert minns, fantasiskt fint väder då, och vad är det som händer när man är hemma en solig och fin dag? Vad gör man? Går man ut och sätter sig i solen med en god bok och en kopp kaffe?
Ja det hade man kunnat göra, faktum är att jag tänkte göra just det ända fram tills att solen började skina in genom köksfönstret...
Fy fabian vad smutsigt det var! Och resten av fönstren också, och kolla golvet! Och köksluckorna! Om ni känner mig så vet ni att jag bara inte kunde sätta mig ner och koppla av när jag SÅG med egna ögon hur jäkla skitigt det var!
Och hela hallen var full av grus!
Man kan säga att jag gjorde en vårstädning light. Jag dammsög och torkade bänkarna i köket och putsade tre fönster, de tre som solen sken in genom.
Och sen blundade jag för resten...det är en förmåga jag har lagt mig till med på senare tid faktiskt, förut var jag mycket mer pedantisk och petig. Nu kan jag blunda för smuts och stök om jag bara vill, det kan räcka med att det är tipptopp i en liten vrå av huset så kan jag blunda för resten, smidigt!

Idag ska det firas förresten! Vi har ju en sån trevlig liten hund därhemma som faktiskt har födelsedag idag, 5 år fyller hon och det ska vi fira med hundben och tårta! Jammi!

Vi hörs allihopa, ha en fortsatt härlig vårdag!

RSS 2.0