90210

It's back! Seriernas serie! Och några av "gamlingarna" är med! Jag talar naturligvis om nya Beverly Hills! Eller "bevvan" som vi säger i folkmun! Men nu heter det inte "Beverly Hills" längre utan bara 90210 (och det uttalas så klart: nitti tvåhundratie)
Jag var ju bara tvungen att kolla på det igår, TV400 klockan 20,00, och jag ska i ärlighetens namn erkänna att jag inte hade speciellt höga förväntningar, men det är som med Johan Palm i Idol, det går inte att låta bli att tycka att det är bra!

Kelly och Brenda är med, men de är ju vuxna nu, sedan är det några av de gamla karaktärernas barn som är med, tex Andreas dotter, David Silvers lillasyster Erin har blivit stor och är med nu.
Själva grundstoryn är ju ungefär densamma, ett syskonpar kommer med sina föräldrar till Beverly Hills, pappan ska bli rektor i den skolan som barnen ska gå i. Men de kommer från Kansas den här gången!
Det är helt nytt men ändå väldigt likt den gamla serien, det är ju väldigt amerikanskt och svulstigt, och det är precis så det ska vara!

Minns ni hur fantastiskt bra man tyckte att det var? Det var ju rena katastrofen om man missade ett avsnitt!
Jag kan inte lova att jag kommer följa nya bevvan lika slaviskt, men vill man uppleva lite nostalgi finns det alldeles ypperliga tillfällen på måndagar klockan åtta!


Gamla gänget, som vi är vana att se dem!



Nya gänget, Erin Silver är tjejen längst till vänster. Huvudpersonerna är tjejen i gult och den mörka killen (han är adopterad).



Hej svejs så länge!

Vinter med råge!

Hej hopp tjolahej!

Förra veckan hade jag två synsk-upplevelser, på måndagen pratade vi om snö hemma, någon hade hade hört att det skulle komma snö till helgen kankse, då sa jag så här "Om det kommer snö så kommer den på fredag för då fyller Elias år och då brukar det snöa" och när kom snön om inte i fredags, det snöade visserligen lite på onsdagen också, men det försvann ju igen.
I onsdags när jag körde till jobbet så tänkte jag så här "På fredag kommer jag inte kunna kolla på Idol för då ska vi ju ha kalas, men Anna kommer åka ut den här gången" och vem åkte ut, jo just det Anna! Häftigt va?

Ja nu ska jag fortsätta kommentera min lista, måste bara kommentera vintervädret lite snabbt först. Det snöar, verkligen jättemycket! I natt var det storm! Jag kan tycka att det räcker för stunden nu faktiskt, den snö som ligger får gärna ligga kvar, men det behöver inte snöa mer nu!

Punkt 5. Kören, men stor K! Vad ska jag säga, kören heter "Du kan sjunga gospel", vi är ca 900 medlemmar och det är så fantastiskt kul att vara med där. Man blir så glad av att sjunga, varje måndag klockan 19 är det övning och det är lika roligt varje gång! Man behöver sådana glädje-boostar mellan varven tror jag!

Punkt 6. Min nyaste vän Therese, vilken tur att jag träffade henne, annars hade det varit alldeles förfärligt att jobba här! Jag tror att det räcker med den korta beskrivningen faktiskt!

Punkt 7. Åååh Thailand, det var en så himlans bra och rolig semester! Jag längtar tillbaka minst en gång om dagen! Det var enligt mig den mest ultimata semestern någonsin, perfekt väder, lagom med andra turister, suverän mat och jättegoda drinkar, rolig shopping, fantastiska snorkel-äventyr och båtresor, underbara människor och världens vackraste natur! Inte ens superlativen är tillräckliga för att beskriva denna plats på jorden, det ÄR faktiskt paradiset!
Det bästa är att jag vet att jag får åka tillbaka dit, nästa höst redan, det har blivit som en drog, jag måste dit helt enkelt!

Nu måste jag jobba lite, vi hörs senare! Kram och adjö!

Punkt 3 och 4.

Halli hallå!
.
Jag har precis lagat till en näst intill oätlig maträtt, vilket är mycket ovanligt, men även solen har fläckar! Jag var sugen på thai-mat, lite underligt men så var det faktistk, och gjorde som en gryta med fläskkött, chili, citron, soya, vitlök och paprika och det låter ju inte så illa va, men det smakade bara surt och väldigt starkt. Den kommer jag aldrig att laga igen!

Punkt 3. Mitt 30-årskalas, himla trevlig tillställning om jag får säga det själv, det bjöds på Shnappas, två olika sorters snaps med små munsbitar hängandes på glaset, till förrätt, och kalops till varmrätt, tårta till efterrätt och varmkorv till vickning. Jag hade bjudit 35 pers och vi blev 36, det var ett evinnerligt pusslande för att få till så många sittplatser här hemma kan jag säga, men det gick till slut, och fint och bra blev det och roligt hade vi! Ronny hade gjort en musiktävling som var mycket poppis och jag fick massa fina presenter.
Kan ju faktiskt passa på att säga tack till alla som var här och förgyllde min födelsedag, tack så hjärtligt aningen i efterskott!

Punkt 4. London med plast-syrrorna, dvs mina gamla jobbarkompisar. Oj vad trevlig den resan var, och London, vilken fantastisk stad! Jag hade föreställt mig att det skulle vara rätt grått och trist, fula byggnader och regn och kallt, vilket syntes på min packning som bla bestod av yllekappa och paraply! Paraplyt behövde jag inte använda en enda gång! Även Yllekappan var rätt överflödig!
Vi var där en weekend, kom fram sent onsdag kväll och åkte hem söndag eftermiddag, precis lagom! På lördagen var det 22 grader och strålande sol och vi hade picnic i en park, jag somnade i gräset och blev solbränd i pannan, det hade jag inte förväntat mig! Och så vackert det var där då, inte en enda ful byggnad, väldigt prydligt och gulligt överallt måste jag säga!

Nu ska jag packa en liten väska och bege mig till simhallen och simma i dämpad belysning och till vacker musik, det är inte fy skam det heller, måste bara hitta bikinin i tvätten....

Kram på er så länge!

Ja visst är det trasdockorna!

Och så här går texten till ledmotivet för den som är sugen på att nynna lite:

Att va' söta men lika som bär vad är det o ha?
Lite annorlunda är inget fel o va'
Om man är av en annan sort
Varför ska man kastas bort?

Lite trasiga
och knasiga!
I vårt trasdocksgäng
Lite trasiga
och knasiga!
Det är vår refräng

Är din näsa sned
eller armen ur led
och din tå är gul och blå
"lappri" säger trasdockan
- Du är lika bra ändå

Fast trasiga
och knasiga!
Vi sjunger vår refräng
Lite trasiga
och knasiga!
I vårt trasdocksgäng

Men jag fattar inte det där "lappri", vad är det för något? Jag har alltid trott att det sjunger "lappar" vilket låter mycket mera logiskt i mina öron, de är trasdockor, de är lappade många gånger, men "lappri"....känns som en nödlösning liksom.
Vad tycker ni om "lappri"?


Kommentarer

God morgon!

Nu ska jag försöka att snabbt kommentera punkt 2 och 3 min lista "Detta har hänt sen sist". Då kör vi:

2. Det enklaste är om ni går in på hundhuset.blogg.se där står ju allt om valparna och förlossningen. Det var ju lite av ett drama där i somras och jag har berättat om det så många gånger sedan dess så jag orkar inte dra hela historian igen. Gå in och kolla på bloggen vettja, där finns det massa bilder också!

3. Företaget ML, what a strange place! Ändå har jag blivit kvar här i mer än ett år, otroligt! I och för sig är det ganska annorlunda här nu mot vad det var när jag började men maken till ostrukturerat företag har jag aldrig varit med om!
Det är typ ingenting som fungerar här, och då menar jag inte bara rent administrativt, det är prylar som är trasiga och arbetsrutiner som inte finns, och att det dessutom går rätt dåligt för företaget gör ju inte saken bättre!
Jag och en kollega (som numer jobbar på ett "riktigt" företag) har myntat uttrycket "ML-standard" det betyder att något är riktigt uselt, trasigt, gammalt, utslitet, ofunktionellt, you name it! Och såna saker finns det gott om här vill jag lova.
Men det är ett jobb, en utmaning så god som någon (största för mig hittills) och jag får lön och jag är glad ändå!

Nu ska jag jobba lite, vi hörs igen senare, i morgon skulle jag tippa! Kramis så länge!

Minns ni de här filurerna?



Minns ni vad alla heter? Minns ni sången?

God morgon!

Nu har jag vaknat och känner mig utvilad och glad, jag undrar vad jag ska hitta på idag? Jag har liksom inga direkta planer, det är skönt. Tyvärr finns det ju alltid en massa saker man borde göra, städa, packa upp resväskan, åka och handla. Men det är sånt man kan vänta lite med tycker jag, det är väl ingen panik va?
Den sak som det däremot är lite panik med är införskaffandet av en ny klotång, Tyras klor är pinsamt långa och jag hittar inte tången, så det blir till att skaffa ny!

Oj oj oj, det har hänt väldigt mycket sedan jag skrev sist, för att göra det enkelt för mig själv tänkte jag göra en lista på de viktigaste händelserna, jag gillar listor så det här blir nog bra:

1. Jag har gift mig med Ronny (081023)
2. Tyra har fått valpar (080713)
2. Jag har börjat jobba på världens konstigaste företag, vi kan kalla det ML (070920)
3. Jag har fyllt 30 år och haft en brakfest (070901)
4. Jag har varit i London med plast-syrrorna (080423)
5. Jag har börjat sjunga i kören "Du kan sjunga gospel" (070903)
6. Jag har fått en ny vän, Therese, (070924)
7. Jag har haft en helt fantastisk semester i Thailand, alldeles nyss (081023)
8. Jag har varit på två rockkonserter, Kizz och Iron Maiden (080530 och 080716)
9. Jag har träffat gamla kompisar Emma och Tina (071014) Petra och Pernilla (080517)
10. Jag har uppträtt med kören i Globen, på Hovet och i Dalhalla (071211) och (080628)

Också lite kommenterarer på de hör viktiga händelserna, vi börjar med punkt 1, det verkar ju logiskt va?
1. Bröllop, enkelt och intimt i kapellet på Arlanda, bröllopsgäster var våra grannar Ulf och Anette och våra grekiska vänner Lambos och Mikaela. Också jag och Ronny och barnen förstås. Prästen råkade kalla mig för Anna vid ett tillfälle, men det gjorde inget, det var efter att vi sagt "Ja". Och både jag och Ronny sträckte fram fel hand när vi skulle sätta på varandra ringarna, lite fumligt men sött, det gjorde inte heller något, det fanns utrymme för det.

Nu måste jag klä mig och gå på promenad med hundarna, jag ska kommentera alla punkter i tur och ordning framöver, det lovar jag!

Ha det bra så länge!

Tillbaka igen!

Ha! Trodde jag ja! Nu är klockan 23.40 och jag är jättetrött, haft en hård arbetsvecka...hehe. Nej allvarligt, jag trodde jag skulle kunna sätta mig ner och bara blogga loss när jag kom hem, men så blev det inte, var tvungen att först:
1. Gå ut med hundar
2. Hänga upp lite tvätt
3. Gå upp till grannar och hämta kasse med post, prata lite och överlämna presenter
4. Laga middag
5. Äta middag och kolla på Idol och det där rätt tråkiga fredagsprogrammet på fyran
6. Gå ut med hundar igen
7. Borsta tänder och tvätta ansiktet

* Och där emellan lite tråkiga saker som jag inte har lust att prata om här.

Men nu så! Nu är jag här men längtar till sängen... jag rain-checkar tills i morgon om det är okej, kommer inte kunna skriva bra nu ändå känner jag!
Så, höres i morgon vänner och bekanta, nu kryper jag till kojs med vovvar och äkta hälvt, sov gott!

* Torkat upp väldigt många bajskluttar från golvet och konstaterat att Signe är lite dålig i magen.

Länge sedan...

Jösses, jag skäms nästan så längesedan det var jag bloggade! Eller inte egentligen, det är min blogg och jag gör väl som jag vill!
Om sanningen ska fram så hade jag nästan glömt bort att jag hade en blogg, men för några veckor sedan kom jag på det och blev sjukt glad och jättesugen på att skriva. Men när jag skulle logga in så gick det inte! *fan* Jag var ju så himla skrivsugen, det liksom kliade i fingrarna! Hur som haver, själv blogghotellet höll på att uppdateras, eller nåt sånt, vet inte exakt vad "adressen flyttas till en annan domän" innebär, men det skulle snart vara klart, och nu är det klart och jag är här och skriver så det ryker!

Hinner dessvärre inte skriva mer just nu, men när jag kommer hem (ja jag smygbloggar på jobbet, fy mig), då jäklar ska det skrivas och berättas!

Tusen pussar och kramar så länge!

RSS 2.0